Zuwe Hofpoort Ziekenhuis start mannenkliniek

11/10/2011

De urologen van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis starten in september 2011 een mannenkliniek. De Mannenkliniek Woerden richt zich op mannen met prostaatklachten, erectiestoornissen, plasklachten of een combinatie daarvan. Urologen Noud Giesbers en Jack Beck hebben veel affiniteit met mannenproblemen en hebben bovengemiddelde ervaring met de implantatie van penisprothesen. De mannenkliniek start in september. Wie nu al een afspraak wil maken kan een verwijzing voor de uroloog vragen bij de huisarts.

Mensen worden ouder, er is een toename van het aantal 50-plussers. Door de toegenomen economische welvaart blijven mensen langer sociaal actief. Er is behoefte aan vitaliteit tot op hoge leeftijd, ook op seksueel gebied. Dankzij de start van de nieuwe mannenkliniek kunnen mannen met een verwijzing snel bij een gespecialiseerde kliniek terecht. Een andere reden voor de oprichting van de kliniek is de landelijk (groeiende) behoefte aan de implantatie van penisprothesen. De twee urologen die werkzaam zijn in het Hofpoort Ziekenhuis beschikken over de juiste expertise voor deze specifieke implantologie. Zij zijn aangesloten bij de Urologen Vennootschap Centraal Nederland, een samenwerkingsverband van het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden, het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en het Diakonessenhuis in Utrecht/Zeist.

Hartproblemen

Mannenproblemen gaan vaak gepaard met vasculair lijden. Erectieproblemen kunnen de eerste tekenen zijn van hartaandoeningen. Voor de urologen is het een signaal dat zij serieus onderzoeken en bespreken met de patiƫnt. Door vroegtijdig deze problemen te behandelen kunnen op lange termijn lichamelijke problemen zoals een hartinfarct voorkomen worden.

Dankzij de centrale ligging in het land is de Mannenkliniek Woerden goed bereikbaar. Ook in Amsterdam en Den Bosch zijn twee Mannenklinieken. De urologen van deze Mannenklinieken werken samen met de urologen van het Hofpoort Ziekenhuis om de kwaliteit van zorg op hoog niveau te houden.

← Terug