Terugblik patientenavond 11 april 2013

12/04/2013

De urologen die werkzaam zijn in het St. Antonius Ziekenhuis, het Diakonessenhuis en het Zuwe Hofpoort ziekenhuis hebben gezamenlijk een reeks patiënteninformatieavonden georganiseerd over prostaatkanker.

Afgelopen donderdag vond de eerste patiënteninformatieavond plaats. Deze avond was bedoeld voor patiënten waarbij de prostaatkanker is teruggekeerd of waarbij sprake is van uitzaaiingen.

Achtereenvolgens werd informatie verstrekt door artsen en behandelaars over prostaatkanker en de ‘behandeling op maat’ die vastgesteld wordt op basis van bevindingen in de praktijk.

Notenboom, radiotherapeut uit het UMCU, gaf informatie over inwendige en uitwendige bestraling van de prostaat en het gebied waar de prostaat heeft gezeten.

Van Melick, uroloog, gaf een uiteenzetting over de lichamelijke gevolgen van hormonale behandeling waarna informatie werd verstrekt door Van der Lee van het Helen Dowling Instituut over de psychosociale gevolgen van deze behandeling en de mogelijkheden om daarmee te leren omgaan. Afsluitend werd door Hunting, oncoloog, uiteengezet welke nieuwe ontwikkelingen er op het gebied van de oncolytica verstrekking gaande zijn die hoopvol lijken voor de toekomst.

De ruimte voor vragen aan de sprekers werd volop benut, zowel tijdens de plenaire sessie als tijdens de koffie en de borrel. En er werden diverse contacten gelegd en adviezen aan elkaar gegeven, wat ook de bedoeling was van deze avonden.  

De avond werd bezocht door zo’n 350 bezoekers, allen patiënt of partner, en werd beoordeeld met gemiddeld een ruime 8.

 De volgende patiënteninformatieavonden staan gepland voor dit najaar.     

    

← Terug