Urology week: extra aandacht voor prostaatkankeronderzoek

Tijdens de European Urology Week, van 25 tot en met 29 september 2017, zetten de urologen van het St. Antonius enkele belangrijke urologische thema’s in de schijnwerpers. Op 26 september is er een informatiebijeenkomst over het leven na prostaatkanker. Deze avond is voor genodigden: patiënten die een operatie vanwege prostaatkanker ondergingen.

Hoge verwachtingen

Om te laten zien dat er onvermoeibaar wordt gewerkt aan verdere verbetering van de urologische zorg, vindt op 28 september een informatieavond plaats over twee grote en actuele onderzoeksprojecten. Deze avond is een gezamenlijk initiatief van urologie en het St. Antonius Onderzoeksfonds. Centraal staan de zogeheten FUTURE-trial en de PEPPER-trial. Van beide onderzoeken wordt verwacht dat ze wat betreft prostaatkankerzorg in de toekomst voor belangrijke verbeteringen kunnen zorgen. Om die reden hebben de betrokken onderzoekers geld toegekend gekregen van het Onderzoekfonds om (een deel van) de uitvoering mogelijk te maken.

Bij de Future-trial gaat het onder meer over de rol van MRI bij het opsporen van prostaattumoren bij mannen met klinische verdenking op prostaatkanker. De PEPPER-trial focust op nieuwe technieken om uitzaaiingen van prostaatkanker te ontdekken, in het bijzonder bij een bepaalde vorm van prostaatkanker waarbij het risico op dergelijke uitzaaiingen groot is. De ‘kartrekkers’ van beide onderzoeken lichten de laatste ontwikkelingen toe.

Aanmelding

Voor de bijeenkomst op 28 september hebben de vrienden van het St. Antonius Onderzoeksfonds een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Verder is iedereen welkom die interesse heeft in urologisch onderzoek en wellicht ook overweegt om dergelijk onderzoek te ondersteunen. De bijeenkomst vindt plaats in het auditorium van het St. Antonius in Nieuwegein, van 17.00 tot 19.15 uur.

← Terug