STZ Accreditatie en EBU certificering voor prostaat-, nier- en blaaskanker

De afdeling urologie van het St Antonius Ziekenhuis heeft voor alle drie de grote urologische tumorsoorten (blaaskanker, nierkanker, prostaatkanker) zowel de ‘STZ accreditatie’ als de ‘EBU certificering’ binnengehaald.

De STZ (Stichting Topklinische Ziekenhuizen) is een samenwerking van topklinische ziekenhuizen en kent accreditatie toe bij bewezen expertise in de behandeling van een bepaalde aandoening, maar let ook op zaken als onderzoek en onderwijs. De EBU (European Board of Urology) toekenning gaat uit van de Europese Urologen vereniging (EAU) en wordt gegeven aan centra die voorop lopen in een multidisciplinaire aanpak, onderwijs en innovatie.

Als enige ziekenhuis in Nederland zijn nu deze erkenningen binnengehaald voor alle drie de vormen van kanker. De ontwikkeling past binnen het speerpunt oncologie van ons ziekenhuis. Deze mijlpaal is mede tot stand gekomen door goede samenwerking met de collega’s van de afdelingen urologie van het Diakonessenhuis, Rivierenland Ziekenhuis Tiel en Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem.

 

← Terug