S. van Selm (Sandrine)

Opleiding

Mevrouw Van Selm studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en legde in 2001 het artsenexamen af. Zij specialiseerde zich tot uroloog in het Erasmus MC te Rotterdam (opleider: prof. dr. G.R. Dohle), het UMC Utrecht (opleider: prof. dr. J.L.H.R Bosch) en het St. Antonius ziekenhuis te Nieuwegein (opleider: dr. P.L.M. Vijverberg). Sinds 2009 is zij geregistreerd als uroloog.

Loopbaan

Van 1 februari 2009 tot 1 augustus 2009 is mevrouw Van Selm werkzaam geweest als chef de clinique urologie in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Van 1 augustus 2009 tot 1 januari 2010 was zij werkzaam als chef de clinique urologie in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis te Woerden.
Vanaf 1 januari 2010 is mevrouw Van Selm werkzaam voor de Urologen Vennootschap Centraal Nederland.
Na de fusie tussen het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en het St. Antonius Ziekenhuis werkt ze nu op de verschillende locaties van het St. Antonius Ziekenhuis (Woerden, Mijdrecht, Nieuwegein en Utrecht).

Publicaties

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19304721

Aandachtsgebieden

Naast de algemene urologische behandelingen heeft mevrouw Van Selm als speciaal aandachtsgebied de kinderurologie. Zij ziet dan kinderen die verwezen worden voor niet ingedaalde testis, vernauwde voorhuid of plasproblemen (zindelijkheidsproblematiek, blaasontsteking). Hiervoor is ook een intensieve samenwerking met de kinderartsen. Daarnaast heeft mevrouw Van Selm als aandachtsgebied de functionele urologie.

Bijzondere taken

Mevrouw Van Selm is lid van de huisartsencontactcommissie, de commissie klinische middagen en de bekkenbodemwerkgroep. Tevens participeert zij in het kinderurologisch overleg.< Terug

S. van Selm
S. van Selm