O.J.D. Snieders (Okke)

Opleiding

De heer Snieders studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en legde in 2001 het artsexamen af. Hij specialiseerde zich tot uroloog in het Medisch Centrum Haaglanden en in het Haga Ziekenhuis (beide te Den Haag) en het Leids Universitair Medisch Centrum. Sinds 31 december 2010 is hij als uroloog geregistreerd.

Loopbaan

Vanaf 1 januari 2011 is de heer Snieders werkzaam geweest als uroloog in het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer. Vanaf 1 juli 2012 is hij werkzaam als uroloog binnen de Urologen Maatschap Centraal Nederland, in het Diakonessenhuis op locaties Utrecht en Zeist, en in het St. Antonius Ziekenhuis locaties Nieuwegein en Leidscherijn.

Aandachtsgebieden

Naast de algemene urologie heeft de heer Snieders als aandachtsgebied de functionele urologie, bekkenbodemproblematiek, incontinentie en steenbehandelingen. In zowel het Diakonessenhuis als het St. Antonius Ziekenhuis maakt de heer Snieders deel uit van het gespecialiseerde bekkenbodemteam dat vrouwen met incontinentie of verzakking multidisciplinair behandelt. Daarnaast heeft hij in zowel het Diakonessenhuis als het St. Antonius Ziekenhuis een gespecialiseerde polikliniek voor patiënten met plasklachten bij MS of de ziekte van Parkinson. In het Diakonessenhuis is er sinds 2015 een speciaal single visit bekkenbodem spreekuur voor mannen met klachten van pijn aan balzak of perineum.

Bijzondere taken

De heer Snieders is lid van de Nederlandse Vereniging voor Urologie, de International Continence Society, de EAU en de Federatie Medisch Specialisten. Vanaf 1 januari 2014 is de heer Snieders secretaris van het Bestuur Stafmaatschap in het Diakonessenhuis. Vanaf 1 januari 2015 is de heer Snieders lid van het Bestuur van de coöperatie Medisch Specialistisch Bedrijf Domstad (MSBD), na deze coöperatie eerst mede te hebben opgericht. Hij maakt in het Diakonessenhuis deel uit van de Calamiteiten Onderzoeksgroep (COG) en is penningmeester van de maatschap Urologen voor U.< Terug

O.J.D. Snieders
O.J.D. Snieders