Onderzoeksfonds maakt 2 urologische onderzoeken mede mogelijk

7 december 2018

 

Op maandag 3 december heeft het St. Antonius Onderzoeksfonds aan twaalf onderzoekers van het ziekenhuis een mooi geldbedrag toegekend, waarmee we de kwaliteit van leven van onze patiënten hopen te verbeteren.

Het St. Antonius Onderzoeksfonds maakt onderzoek mogelijk in het St. Antonius Ziekenhuis. Twaalf  onderzoekers van het ziekenhuis werden blij gemaakt met een mooi geldbedrag. In totaal werd bijna 700.000 euro toegekend.

Een van de onderzoekers die een geldbedrag heeft ontvangen is Roderick van den Bergh, uroloog. “Wij gebruiken de donatie van het Onderzoeksfonds om een nieuwe scantechniek te ontwikkelen, zodat we een betere risico-inschatting van prostaatkanker kunnen maken en zo met een gerust hart een afwachtend beleid kunnen voeren.”

Ook Timo Soeterik ontving een geldbedrag voor onderzoek naar het beter voorspellen van tumordoorgroei buiten de prostaat voor een verbeterd effect na de operatie.

Meer dan 6.000 vrienden

Had het Onderzoeksfonds in 2010 30 gulle Vrienden; inmiddels is het fonds uitgegroeid tot een enthousiaste achterban van meer dan 6.000 Vrienden. Dit jaar was door een aantal grote nalatenschappen het beschikbare bedrag hoger dan ooit.

De onderzoeken vertegenwoordigen een grote diversiteit aan specialismen binnen het St. Antonius Ziekenhuis en geven daarmee een goed beeld van alle verschillende vormen van zorg die worden geleverd.

Op de foto: bovenste rij helemaal rechts, arts-onderzoeker Timo Soeterik.

← Terug