Onderzoek & Innovatieavond 2019

26 november 2019

    

 

Dinsdagavond kwamen zo’n 120 urologen, assistenten, verpleegkundigen, OK- en doktersassistenten en andere belangstellenden bijeen voor de jaarlijkse onderzoeks- en innovatieavond Urologie.

Artsen en onderzoekers verzorgden een interessant, en voor diverse disciplines geaccrediteerd, programma over de urologische speerpunten. Uitvoerig aan bod kwamen onderwerpen als prostaatkanker, nierkanker, behandelingen aan de kromme penis en niersteenchirurgie. Er was aandacht voor zowel onderzoeksresultaten als behandelingen. Ook werden innovaties in de radiotherapie en het VBHC traject nierkanker gepresenteerd.

Het programma was zodanig opgesteld dat enerzijds de nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied van Urologie gedeeld werd en anderzijds dat er kennisoverdracht plaatsvond. Uroloog Harm van Melick sloot de avond af met een presentatie waarin hij een inkijkje gaf in de toekomst waarin artificial intelligence (AI) een steeds prominentere rol zal gaan spelen.

De omlijsting met een Indonesisch buffet, hapjes, drankjes én een mooie doos chocolade maakten deze avond weer tot een groot succes.

← Terug