Geslaagde onderzoeks- en innovatieavond

7 november 2018

urologen

 

Dinsdagavond kwamen zo’n 120 urologen, assistenten, verpleegkundigen, doktersassistenten en andere belangstellenden bijeen voor een onderzoeks- en innovatieavond Urologie.

Artsen en onderzoekers verzorgden een interessant, en voor diverse disciplines geaccrediteerd, programma over de urologische speerpunten. Uitvoering aanbod kwamen onderwerpen als prostaatkanker, blaaskanker, nierkanker, behandelingen aan de kromme penis en niersteenchirurgie. Er was aandacht voor zowel onderzoeksresultaten als behandelingen. Ook de gloednieuwe prostaatkankerbehandeling met de nanoknife werd gepresenteerd.  

Betere zorg

Het programma was zodanig opgesteld dat enerzijds de nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied van Urologie gedeeld werd en anderzijds dat er kennisoverdracht plaatsvond. Uroloog Harm van Melick sloot de avond af met een presentatie waarin hij een inkijkje gaf in de toekomst en betoogde dat onderzoek doen veel inspanning kost, waarbij af en toe een mislukking geïncasseerd dient te worden, maar dat we met z’n allen zulke goede dingen doen, die tot steeds betere zorg leiden. 

De omlijsting met een Indonesisch buffet, koffie met domtorentjes, hapjes, drankjes én de  goodiebag maakten deze avond weer tot een groot succes. “Zo leuk dat jullie dit doen. Ik leer er elk jaar weer zo veel van”, reageerde een van de bezoekers na afloop.

← Terug