20 juni: Wereldnierkankerdag

Vandaag, 20 juni, is het Wereldnierkankerdag. Maar weinig mensen zijn bekend met deze aandoening: wat zijn de symptomen en hoe kun je nierkanker voorkomen?

Wat weet jij over nierkanker? Test hier je kennis.

Nierkanker in het St. Antonius Ziekenhuis

Binnen het St. Antonius Kankercentrum doen we veel aan kennisoverdracht over nierkanker. Uroloog Aswin Meijer heeft alle medewerkers die een bijdrage leveren aan de urologische zorg vorig najaar op de hoogte gebracht van de meest recente ontwikkelingen op dit gebied. Tijdens deze refereeravond zijn behandelopties en casuïstieken in regionaal verband besproken. Ook is er in de afgelopen jaren geparticipeerd in verschillende nieronderzoeken, waaronder de SURTIME-studie. De daarin opgedane kennis is zelfs internationaal verspreid.

Vergroten van kennis

Ook zijn onze urologen druk bezig met het vergroten van de kennis over nierkanker door de resultaten van onze behandelingen in kaart te brengen. Samen met      oncologieverpleegkundige Esmee de Haas leidt Aswin het value-based health care team dat zich hiermee bezighoudt binnen ons ziekenhuis. De indicatoren die worden opgesteld in het VBHC-traject dat wij doen voor nierkanker, worden afgestemd met onze Santeon partner in Twente, daar is een soortgelijk project in ontwikkeling.

Goed om te weten over nierkankerzorg in het St. Antonius:

 

  • Wij behoren bij de top van Nederland met de aantallen nierkankerpatiënten die behandeld worden.
  • Wij kunnen alle beschikbare behandelingen op het gebied van nierkanker aanbieden.
  • Wij beschikken over de modernste behandelmogelijkheden.
  • Wij beschikken over een dedicated team van medewerkers met betrekking tot nierkanker. Per 1 september start een verpleegkundig specialist op het gebied van de nieren.
  • Wij bieden ‘zorg op maat’ door een zeer persoonlijke aanpak en deskundig case managerschap door onze oncologieverpleegkundigen.
  • Onze patiënten zijn uitermate tevreden over de zorg die ze bij ons ontvangen.

Foto: Aswin Meijer opereert met DaVinci-robot

← Terug